Kultúra

Egyesületbe tömörülnek a magyar dokumentumfilmesek

Az utóbbi évek nemzetközi dokumentumfilmes sikerei hatására alakult meg a Magyar Dokumentumfilmesek Egyesülete (MADOKE), azzal a céllal, hogy összefogják „egy szervezetben a gyakran kis stábokban és nehéz körülmények között dolgozó alkotókat, ezzel is erősítve egymást és a magyar dokumentumfilmes kultúrát”.

A MADOKE szerepét tekintve elsődlegesen szakmai és érdekvédelmi fórum, amely tagjai, a dokumentumfilmmel foglalkozó szakemberek képviseletét látja el. A tagoknak lehetőséget kínálva a közvetlen szakmai kapcsolatok építésére és az egyesület hosszú távú céljainak, döntéseinek alakítására. Az egyesület a tagok aktív részvétele eredményeképpen idővel akár a jogszabályok vagy a jogalkalmazási gyakorlat megváltoztatására is képes lobbi- szervezetté válhat.

Az év legjobb magyar filmjei onnan jöttek, ahonnan nem vártuk
Ez az év a magyar dokumentumfilmekről szólt.

Tag bárki lehet, aki dokumentumfilmekkel foglalkozik és megfelel az egyesület által meghatározott szakmai feltételeknek, az egyesület célja pedig a szakmán belüli közvetlen kooperáció megteremtése, továbbá szakmai tevékenységek szervezése.

Kiemelt kép: A létezés eufóriája című dokumentumfilmből

Ajánlott videó

Olvasói sztorik