Kultúra

Németh Kristóf nehéz szívvel lép Gesztesi Károly helyébe

Hétfőn megírtuk, hogy három kollégája, Németh Kristóf, Beleznay Endre és Harmath Imre vett át a január elején szívrohamban elhunyt Gesztesi Károly szerepeit a Bánfalvy Stúdióban. A Bors megszólaltatta őket ezzel kapcsolatban:

Itt ez a tragédia és közben ez az átkozott dolog, hogy a Show-nak mennie kell. Még soha nem kellett szerepet átvállalnom valakinek a tragikus távozása okán. Ambivalens érzés, mert ha Bánfalvy Ági és Horváth Csaba úgy látja, hogy jó lenne, ha Karcsi szerepét én játszanám, az megtiszteltetés

– mondta a lapnak Németh Kristóf, aki a döntés előtt kért egy kis gondolkodási időt, családja, barátai véleményét is kikérte, és egyeztetnie kellett saját színházával, illetve a Drága örökösök alkotóival is. Beleznay Endre arról beszélt, hogy Gesztesi annyira központi figura volt a társulatban, hogy arra is gondoltak, nem játsszák tovább a darabjait, de végül úgy döntöttek, folytatják. Harmath Imre pedig elmesélte, hogy korábban Tahi Tóth Lászlótól vett át szerepet hasonló körülmények között, és igyekszik most is továbbvinni Gesztesi szellemiségét.

Minden mondat mögött a Karcsit látjuk. Szakmai, emberi becsületből, felelősségérzettel elvállalom, de amikor elkezdtem nézni a videofelvételt az előadásról, le kellett állítanom pár perc után, mert… nem ment.

Kiemelt kép: Farkas Norbert / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik