Kultúra

Schilling Árpád szerint ha a Katona zaklatószínház, akkor a Fidesz kokainbárók kuplerája

A rendezőben maradt néhány kérdés, amit nem tettek fel a miniszterelnöknek a tegnapi sajtótájékoztatón.

Mint ismeretes, Orbán Viktor tegnap megtartotta évindító nemzetközi sajtótájékoztatóját, melyre egyébként a 24.hu-t nem hívták, majd nem engedték be. A miértekre több verzió is van, ám ez abból a szempontból másodlagos, hogy Schilling Árpádban is benne maradt néhány kérdés a miniszterelnökhöz, amelyeket most Facebook-oldalán hozott nyilvánosságra. Feltette volna például a kormányfőnek a kérdést, miszerint

amennyiben megáll az állítás, miszerint egy fővárosi színház az illető kirúgása után is nevezhető „zaklatószínháznak”, akkor a Fidesz Borkai Zsolt eltávolítása után vajon miért nem nevezhető EU-s pénzen meggazdagodott kokainbárók kuplerájának?

De kevésbé kultúr-témájú kérdése is akadt, firtatta a propagandamédia lejárató kampányait, a kórházak pusztulását és az egészségügyi szakemberhiányt és azt is, hogy az ország vezetői nem merik az állami oktatási rendszerben taníttatni a gyerekeiket. De a focira is kitért:

Miniszterelnök úr, mivel magyarázza azt, hogy annak ellenére, hogy személyesen tett ígéretet a fellendülésre, és ennek megfelelően közpénz-milliárdokat költött rá, a magyar futball nemhogy jobban teljesítene, de a józan észnek teljesen ellentmondva minden korábbi eredményt alulmúlva kullog azon szomszédos országok után, amelyek sokkal kevesebb közpénzt költöttek ugyanerre a célra? Hogyan lehetséges, hogy korábbi állításaival ellentétben még a saját akadémiája sem képes kitermelni egyetlen nemzetközi szinten is elismert tehetséget? Meddig szándékozik fenntartani ezt a teljességgel haszontalan és hatástalan pénzszórást?

A miniszterelnökön túl Schilling az újságíróknak is nekiment, akik szerinte nem merték feltenni az igazán fontos kérdéseket, így ugyanolyan szervilisen viselkedtek, mint a miniszterelnök holdudvara.

Tisztelt Nem Lakáj Média!(Nem lakáj, mert állami támogatásokért cserébe NEM pártpropagandát terjesztő, álhírgyártó, az…

Közzétette: Árpád Schilling – 2020. január 9., csütörtök

Kiemelt kép: 24.hu/Karancsi Rudolf

Ajánlott videó

Olvasói sztorik