Kultúra

A KDNP berágott a Netflixre egy Jézust melegnek beállító filmje miatt

Felháborodott a KDNP egy, a Netflixen futó produkció miatt, írja a hvg.hu. A Krisztus első megkísértése című, Jézust melegként ábrázoló brazil film hetekkel ezelőtt verte ki a biztosítékot, mintegy kétmillióan írták már alá azt a petíciót, amelyben követelik a Netflixtől, hogy vegyék le a műsorról a filmet. Úgy tűnik, hozzánk csak most jutott el az amúgy paródiának szánt film híre, a KDNP pedig azonnal cselekedett, közleményben szólította fel a Netflixet, hogy törölje műsorai közül a 46 perces produkciót.

2019 decembere óta elérhető a Netflix hazai felületén is az a film, amely Jézust vallásgyalázó módon homoszexuálisnak állítja be. A Krisztus első megkísértése című brazil produkció keresztények millióit sérti meg ezzel Magyarországon, és milliárdjait világszerte. Felháborító, hogy egy ilyen alkotás műsorra kerülhet, sőt a Netflix hirdeti és reklámozza is a filmet, mintegy komédiaként tálalva azt a felhasználók számára

– olvasható Rétvári Bence KDNP alelnök közleményében, melyben hozzáteszi, hogy „a keresztényeket is megilleti a tisztelet, mint minden embert, és ez alól egy olyan platform sem kivétel, mint a Netflix. A cég által forgalmazott film direkt provokáció, a keresztényeket és a kereszténységet gyalázó alkotás”.

Mélyen megsért, hogy közzétették és hirdetik a vallásgyalázó Krisztus első kísértése című filmet, ráadásul karácsonyi kiadásként az adventi várakozás idején. A film vallásgyalázó elemekkel van tele, Jézust homoszexuálisként ábrázolja, Szűz Máriát házasságtörő nőként, az apostolokat pedig alkoholistaként. Ez teljességgel elfogadhatatlan. Kérem, hogy azonnal töröljék katalógusukból a megbotránkoztató filmet, és kérjenek bocsánatot a megsértett keresztényektől!

– írja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik