Kultúra

Ez történik, ha egy profi séfnek filléres, míg egy amatőrnek drága alapanyagokból kell főznie

Sok volt a karácsonyi kajálás és már csak a szemed kívánja? Ezt a videót neked találták ki!

Ilyenkor karácsony tájékán hajlamosak vagyunk kicsit több időt a konyhában tölteni, hogy megmutassuk a családnak, a barátoknak, a szeretteinknek, hogy mit is tudunk a konyhában. Az ünnepek alatt többet is szoktunk költeni alapanyagokra, e kapcsán pedig felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e?

Mármint nem főzni, hanem megvenni a méregdrága húsokat, ha nem tudjuk pontosan, hogyan kell őket elkészíteni.

Egy érdekes, hasonló témával foglalkozó videó jelent meg még karácsony előtt az Epicurious nevű gasztro-csatornán, amelyben egy profi séfnek egy 16 dolláros (4700 Ft) keretből kell kihoznia a maximumot, miközben egy amatőr szakács 500 dollárnyi, vagyis majdnem 150 ezer forintnyi alapanyagot kap.

A videóban látható amatőr szakács például azt sem tudja, hogy pontosan milyen gombát, kaviárt kap a keze közé és azokat hogyan lehet a legjobban elkészíteni.

A másik oldalon a séfnek gyakorlatilag azt kell kitalálnia, hogy a semmiből hogyan építsen várat, de már az elején van egy remek ötlete, kólából, gyömbérből és szójaszószból készít füstös mártást a steakhez. Akárhogy is, a végeredmény nem pontosan az lesz, amire számítunk, vagyis az amatőr oldalon nem lesz katasztrófa. Érdemes megnézni a teljes videót:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik