Kultúra

Meghalt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesületének elnöke

72 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kiss László, a Magyar Versmondók Egyesület alapítóelnöke, a versmondás és az amatőr színjátszás egyik legjelesebb jelenkori képviselője – írja az Index. A hírt a Facebook oldalán is közzétette az egyesület.

Több szakmai és társadalmi szervezet vezetőjeként elvitathatatlan érdemeket szerzett az amatőr művészeti ágak kibontakozásában, a hazai és Kárpát-medencei tehetségkutatásban és tehetséggondozásban – közölték.

A Radnóti-, Csokonai- és Bessenyei-díjjal kitüntetett közművelődési és kulturális szakértő, rendező, szerkesztő, alapítója volt a Magyar Versmondók Egyesületének, a Magyar Szín-Játékos Szövetségnek, az Országos Diákszínjátszó Egyesületnek, életre hívója és kuratóriumi elnöke a Latinovits Emlékmű Alapítványnak, és főszerkesztője a Versmondó című, negyedévente megjelenő szakmai folyóiratnak. Nevéhez fűződik a Neszmélyi Vershajó és elődje, a balatonszemesi és a bajai versmondó táborok létrehozása, az általános iskolások legnagyobb versenye, a Regösök húrján… vers- és prózamondó verseny gondozása, szervezése, számos diák- és amatőr színjátszó találkozó megálmodása és fejlesztése éppúgy, mint a Bujtor István Filmfesztivál elindítása, a Latinovits versmondó találkozó megalapítása és szervezése, valamint a Kaleidoszkóp VersFesztivál elnevezése és a Ki viszi át a szerelmet díj megalapítása.

Kiss László munkásságáról a vers.hu emlékezett meg. 

Kiemelt kép: a Magyar Versmondók Egyesületének Facebook oldala

Ajánlott videó

Olvasói sztorik