Kultúra

Ilyen a valóság és az illúzió közötti határ elmosódása

Harmadik éve jelentkezik új kislemezzel karácsonykor, valamint egy új klippel a Dope Calypso, mely nálunk látható először. A Kowabunga Drops című szám és ahhoz készült klip az azt rendező Szabó Áron elmondása szerint annak a filozófiai paradoxonnak a komikus hangvételű parafrázisa, ami Szabó Lőrinc Dsuang Dszi álma című versének fő motívumát is adja: a valóság és az illúzió közötti határ elmosódik, a klip szereplői ebben a megfoghatatlan dimenzióban léteznek, amiben nem tudjuk eldönteni, kinek az álmát láttuk megjelenni a szürreális, abszurd képekben, ezzel felidézve Dsuang Dszi belső vívódását.

Mivel a zenekar egy tagja sem olvasta el a tervet, de mindenki megnézte a csatolt képeket, mi az őrült háttér-dimenziók híján végig azt hittük, hogy csak vigyorogni kell hülyén egy festett háttér előtt. Örök tanulság, hogy sárga háttérre senki ne írjon piros betűkkel semmit, mert úgy sem fogja elolvasni senki.

– mondta Szabó Áron. A klipben látható bábu hangját Szacsvay László kölcsönözte.

A klip mellett a múlt héten jött ki az együttes új száma, a New Car Stereo, mely az együttes szerint szerkezetében, hangulatában és akkord menetében előrevetíti egy sokkal nyugodtabb, összetettebb és összeszedettebb Dope Calypso születését.

A Dope Calypso idén még egyszer, december 30-án lesz látható az Akvárium Klubban.

Kiemelt kép: Dope Calypso

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik