Kultúra

Nem engedtek be egy helyi fekete férfit egy szegedi szórakozóhelyre

December 22-én Langane Dominik megpróbált bejutni a szegedi Hungi Vigadóba, de – elmondása szerint – különösebb indokolás nélkül nem engedték be. A férfi a Facebookon posztolta nemtetszését, miszerint felháborító, hogy a saját városábann kell ilyen szinten rasszizmussal találkoznia.

Elszomorít és erősen felháborít, hogy saját városomban kell ilyen szinten rasszizmussal találkoznom, attól függetlenül, hogy magyar állampolgár vagyok és Szeged városában születtem. Úgy érzem, hogy ha jogilag nem is lehet fellépni ellene, a közösségi oldal ereje hátha elég lehet a rasszista biztonsági őrök felelősségre vonására

– írta.

2019.12.22. hajnalában "kockázat" voltam a Szeged, Hungi Vigadó számára, ezért nem léphettem be a szórakozóhelyre…

Közzétette: Dominik Langane – 2019. december 21., szombat

 

A Hungi Vigadó üzemeltetője az Index megkeresésére tagadta, hogy rasszizmusról lenne szó. Dr. Gálosi Gyula ügyvezető azt írta válaszában, hogy a szórakozóhely biztonságáért egy külső alvállalkozó felel, és Langane-t nem előítéletek miatt nem engedték be, hanem pusztán egy rossz döntésről volt szó, amit a megnövekedett tömeg miatt hoztak a biztonságiak.

Nagy valószínűséggel a biztonsági személyzet egyik tagja azért tagadta meg a beléptetést, mert egy másik, szintén szegedi szórakozóhely előtt történt korábbi fegyveres incidenssel érintett személyként azonosították Dominikot, vélhetően tévesen.

Emiatt a biztonsági cégnél megkezdték a fegyelmi vizsgálatot.

Társaságunk mindentől függetlenül teljesen elhatárolódik minden nemzetiségi és faji alapon történő megkülönböztetéstől, így ez a körülmény, adottság önmagában nem lehet feltétele adott esetben a belépésnek sem

– írta levelében Gálosi. Hozzátette, hogy ha tudják, a vizsgálat után Langane-vel is felveszik majd a kapcsolatot.

Kiemelt kép: Facebook / Hungi

Ajánlott videó

Olvasói sztorik