Kultúra

Gy. Németh Erzsébet: Folytatódik az Újszínház zaklatási ügyében indított fővárosi vizsgálat

Gy. Németh Erzsébet kultúráért felelős főpolgármester-helyettes pénteki közleményében azt írja, hogy folytatódik a fővárosi vizsgálat az Újszínház zaklatási ügyében, annak ellenére, hogy csütörtökön a színház közölte, lezárult a Mihályi Győzővel kapcsolatos vizsgálat.

Annak ellenére, hogy az Újszínház a napokban lezárta belső etikai vizsgálatát a szexuális zaklatás gyanúját felvető ügyben, a Főváros által indított felügyelőbizottsági vizsgálat továbbra is folyamatban van. Ezt különösen indokolttá teszi, hogy az ügyben az ATV Egyenes Beszéd című műsorában megszólalt Szántó Péter, a zaklatási ügyet bejelentő volt színházi dolgozó, aki szerint már tanúvallomások is keletkeztek az ügyben, amelyek megerősítik korábbi bejelentése tartalmát. A mai napon arra kértem a felügyelőbizottságot, hogy a vizsgálat terjedjen ki a frissen felmerült tényekre, vallomásokra is

– olvasható Gy. Németh közleményében.

Gy. Németh Erzsébet: Itt pofára osztották a pénzt
Mi a főváros feladata a zaklatási botrányokkal kapcsolatban? Hogyan segítenek a tao-megszüntetés miatt bajba jutott színházakon? Tudnak-e nyomást gyakorolni a kormányra? Interjú a kulturális főpolgármester-helyettessel.

Kiemelt kép: Mohos Márton / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik