Kultúra

Sebestyén Márta: A fiatalok alkalmasak arra, hogy változást hozzanak a világnak

Sebestyén Márta, akit mostanában a Fölszállott a páva zsűritagjaként is láthatunk, a kezdetektől fogva különleges kapcsolatban áll a zenével. Édesanyja kilenc hónapon keresztül Kodály és Bárdos Lajos előadásait hallgatta, de lánya születése után is folyamatosan énekelt.

Állítólag a terheseket ért impulzusok hatnak a magzatra is. Esetemben úgy tűnik, ez igazolást nyert […] Van, aki sok pénzt költ pszichológusra, én inkább dalra fakadok

– nyilatkozta a BEST magazinnak.

Sebestyén Márta mindig is azt érezte, hogy a népművészet menő dolog, azonban úgy látja, kezdünk leszokni arról, hogy a saját hangunkat hallassuk, inkább zenét hallgatunk. Ennek ellenére a fiatalokban látja a változás lehetőségét.

A muzsika nemcsak az emberek, a népek lelkét is közel hozza egymáshoz. Ahol egy dallam megszólal, ott a fegyverek elhallgatnak. Néha úgy képzelem, ha a lövészárkok mellett elsétálhatnék énekelve, a puskák tamburákká változhatnának, és az energia, amit a gonoszságra fordítunk, szolgálhatna valami jót. Azért is szeretem látni ezeket a kicsiket a Fölszállott a pávában, mert úgy hiszem, a gyerekek, a fiatalok alkalmasak arra, hogy változást hozzanak a világnak.

Kép: BEST

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik