Kultúra

Ákos ellilult fejjel magyarázta a fiának, miért hülyeség a liberalizmus

Kovács Ákos interjút adott az InfoRádiónak, ahol hosszan beszélt új szólólemezéről, az Időszigetről, az alkotói folyamatról, és arról, hogy nem tud külső, de még belső megrendelésre sem írni, viszont ami foglalkoztatja, arról írnia kell. Ahogy ő fogalmaz: „belső cenzúrát sem szabad alkalmazni”. A beszélgetés során az is felmerül, hogy milyen szülőnek tartja magát, mire Ákos elmeséli, hogyan froclizta a fia kamaszkorában a „liberális narratívával”.

Marci fiam, aki most 21 éves, kamaszkorában gyakran szórakozott azzal, hogy tudván, én alapvetően politikai értelemben nem liberális beállítottságú vagyok, hogy egy liberális narratívát föltett a reggelizőasztalra. Na most erre mi az apai reakció? Fater kitámaszt, és ellilult fejjel kezdi mondani, hogy ez miért hülyeség. Voltam olyan hülye, hogy belemenjek a játékba

– mondja Ákos, aki szerint a fia semmi mást nem akart, csak az érveit előpiszkálni belőle, de ez rengeteg energiába, bosszúságba, elhullott agysejtbe kerül a szülőnek.

Ilyen értelemben teljesen béna szülő vagyok, lépre megyek minden alkalommal. Amikor látom, hogy a 14 éves lányom festi a körmét, szerintem egy 14 éves lánynak nem kell festenie… És közben annyira büszke vagyok rájuk.

Ákosnál amúgy nemcsak a zenészi, de az üzleti fronton is zajlik az élet. A HVG írta meg, hogy ő és Tiffán Zsolt korábbi fideszes parlamenti képviselő is eladta üzletrészét az Andante Borpatika Kft.-ben, ami a hvg.hu szerint összefüggésben lehet azzal, hogy az új, ellenzéki polgármester meghirdette: új szabályok lesznek a kerületben. Az Andante ügyvezetője továbbra is Ákos marad.

Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd

Ajánlott videó