Kultúra

Fiala János új helyet talált a betelefonálós műsorának

Nem sokkal azután, hogy kiderült, Fiala János az önkormányzati választások igazi vesztese, a Spirit FM-en folytatja a rádióműsorát, a Keljfel Jancsit. Fiala a közleményében továbbra is botrányokat és vegyes zenei salátát ígér.

Január 6-án, hétfőn, reggel 7 órakor hangzik fel először a Keljfel Jancsi szignálja Budapesten, a 87,6-os frekvencián, hogy onnét a köz – és magánéleti szálakat egyaránt fel és legombolyító, vegyes zenei salátába bújtatott műsorral ismét beállíthassam azoknak a vérnyomását, akik ehhez egy interaktív/betelefonálós agymenést szerettek igénybe venni. A 2000. októberétől, több állomást megjárt, szabadelvű ítélőszéknek is mondott, botrányoktól nem mentes műsor továbbra is arra tesz hétköznap reggel 7.00-9.00 között kísérletet, hogy a műsorvezető képzelt árbockosarából, a tévedés minimális és maximális fokozata között, arról tájékoztasson interneten is: amit tudni kell, vagy érdemes

Korábban a Civil Rádión ment, de a Médiatanács döntése értelmében nem hosszabbították meg a rádió médiaszolgáltatási jogosultságát, és december 21-én szólhatnak utoljára a 98.00 MHz-en. Pert indítottak, de az ítélet még nagyon messze van, úgyhogy addig is az interneten folytatja a rádió.

Fiala János a Spirit FM-re költözik, nem sokkal azután, hogy a műsorában a következőképpen foglalta össze az önkormányzati választások tanulságait, amit a 444 szemlézett.

Én Karácsony Gergelyre szavaztam, ugyanakkor elveszítettem az összes partneremet, akikkel való együttműködés nem kizárólag anyagi vonzatú volt, amit a hallgatóim mérsékelten értettek meg… A partnereim közül nem csak a választás okán vesztettem el sokat, hanem az újakkal sem sikerült kontaktust teremtenem különböző okokból.

A műsorvezető régóta beszélgetett minden héten a budapesti polgármesterekkel, de csak később tisztult ki a kép, hogy szerződéssel valósultak meg az interjúk: „Felek megállapodnak abban, hogy a megbízott a KeljFel Jancsi című, élő lebonyolítású műsorban közreműködik a Megbízó kommunikációs tevékenységében és image építésében.  …kizárólag kompromisszumos, előre egyeztetett témák merülhetnek fel” – idézte a lap a ferencvárosi megállapodást. Fiala Pestszentlőrinccel, Újpesttel, Ferencvárossal, Zuglóval és a Városliget Zrt.-vel is kapcsolatban állt, Karácsony Gergelyt pedig élő adásban szólította fel a tartozás kiegyenlítésére. A választások után az Újpesten megválasztott Déri Tibor például szerződést bontott a Keljfel Jancsival.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik