Kultúra

Január elsejétől a TV Paprikától és az AMC-től is elköszönhetünk a Digin

Ahogy mi is megírtuk, egyelőre úgy néz ki, hogy a január elsejétől a Digi kínálatában megszűnik a Sport 1 és a Sport 2 is, így az érintett háztartásokban veszélybe került jó pár sportközvetítés a Super Bowltól egészen az Európai Ligáig. A sportcsatornákon kívül a Digi kiveszi az AMC-t, Minimaxot, a Spektrumot, TV Paprikát, a Filmcafét, a Megamaxot és a CBS Realityt is, azaz az AMC teljescsatorna-portfólióját (kivéve a Spektrum Home-ot, ott pár hónappal tovább tart a szerződés). A jelek szerint az AMC-t legalább annyira meglepte a hír, mint az előfizetőket, de az Indexen olvasható közleményük alapján azért bíznak a megállapodásban.

Két sportcsatorna is kikerül a DIGI kínálatából
A döntés sokak számára fájdalmas lehet.

„Amennyiben a Digi csomagjaiból kikerülnek az AMCNI CNE csatornái 2020. január 1-jén, az előfizetők a Sport1 és a Sport2 olyan sportközvetítéseitől esnek el, mint a januári férfi kézilabda Európa-bajnokság a magyar válogatott mérkőzéseivel, a Spanyol Kupa, az Olasz Kupa és Szuperkupa, az NFL rájátszásának mérkőzései és a Super Bowl, a jégkorong világbajnokságok a magyar válogatott mérkőzéseivel, a darts világbajnokság, a Bundesliga, a Német Kupa, az Európa Liga, a labdarúgó Eb- és vb-selejtezők, a férfi kézilabda Bajnokok Ligája, a női kézilabda Bajnokok Ligája, amelyek közvetítési jogait éppen most hosszabbította meg a Sport TV további öt évre, illetve a férfi kézilabda EHF-kupa, a női kézilabda EHF-kupa, a darts Premier League, az NBA vagy a UFC.

A húszéves Minimax népszerű Dreamworks és Universal mesesorozatai, a TV Paprika hazai és nemzetközi szárséfjei, de a Spektrum sokszoros díjnyertes saját gyártású sorozatai (mint a Tabukról tabuk nélkül) sem jutnak el jövőre a csatornák nézőihez. Így a sorozatrajongók sem követhetik az AMC közelgő Fear the Walking Dead, Preacher, Better Call Saul, The Terror és NOS4A2 premiereit sem” – olvasható az AMCNI CNE (AMC Networks International – Central and Northern Europe) állásfoglalásában, és hozzátették, hogy akinek ez nem tetszik, az igenis jelezze a Diginél.


Sokan jelzik is, és a Digi Facebookját ellepték a dühös kommentek. Pláne, hogy december elsején a szolgáltató még a TV Paprika Bede Róbert szpotjával várta a karácsonyt. A Digi mindenkit a következő sorokkal próbál megnyugtatni.

„Az AMC Networks Central Europe Kft. partnerünkkel kötött szerződésünk lejárt, így annak, illetve az ÁSZF változásának megfelelően módosítottuk saját ÁSZF-ünket is. Jelen állás szerint 2020. január 1-től a kábeles és műholdas szolgáltatásunkban néhány csatornánk nem lesz elérhető, azonban az ezzel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak.”

Az Index arra is felhívja a figyelmet, hogy úgy tudják, a Digi jelentős tartozást halmozott fel, és azt görgetik maguk előtt. Állítólag az ATV-nek több száz millió forinttal tartoznak, és még több pénzről lehet szó a TV2 és az RTL Magyarország esetében. A lap információi szerint a tartozásokat azóta gyűjtik, hogy belefogtak a mobilos üzletágba.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik