Kultúra

A tévében térnek vissza a Rákosi-korszak legsötétebb napjai

December végén lesz látható a Duna televízión Deák Kristóf Foglyok című nagyjátékfilmje, melyhez rövid előzetes érkezett. Az A-kategóriás Indiai Nemzetközi Filmfesztiválon, Goában debütált alkotás, mely a rendező első televíziós nagyjátékfilmje, az ötvenes évek elején, a Rákosi-korszak legsötétebb napjaiban játszódik Budapesten. Egy család életébe két ÁVO-s alakjában betoppan a hatalom, és innentől kezdve nem csak ők nem hagyhatják el a lakást, de minden érkező rokon és ismerős is fogságba esik – és egyikük sem sejti, hogy miért. Az igaz történetet feldolgozó film abszurd humorral ötvözi a korszak fojtogató, paranoid hangulatát.

 

A film főbb szerepeiben Sodró Eliza, Szamosi Zsófia, Fekete ErnőPorogi ÁdámMolnár LeventeLengyel FerencJászberényi GáborSoltész BözseKardos RóbertCsőre Gábor és Vasvári Emese láthatók.

Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a Foglyok pontosan mikor lesz látható lesz a Duna TV-n, az viszont biztos, hogy moziban csak exkluzív vetítések keretében lehet majd megnézni a filmet.

(filmhu)

Kiemelt kép: Vimeo / Filmfabriq

Ajánlott videó

Olvasói sztorik