Kultúra

Taika Waititi borzasztó kínosan érezte magát Hitlerként

Sejteni lehetett, hogy ha a egy filmben Hitler feltűnik, ráadásul némileg ellentmondásos szerepben, akkor az már a bemutatása előtt szóbeszéd tárgya lesz. Taika Waititi Jojo nyuszi című filmjében egy hitlerjugendes kisfiú képzeletbeli barátjaként jelenik meg a náci vezért, akit maga a rendező alakít. Waititi korábban már elmondta, hogy nem szerették volna, ha egy ismert színész vagy nagy sztár alakítaná Hitlert, mert az az egész alkotást beárnyékolná, ami valójában nem erről szól, hanem egy gyönyörű sztori két fiú kapcsolatáról.

Biztos, hogy jó, ha Hitler kedves barátként jelenik meg?
Új előzetes érkezett a Jojo Rabbithez.

A rendező a Hollywood Reporternek most azt is elmondta, hogy borzasztó kínosan érezte magát ebben a szerepben, amivel, úgy önmagában, nem mond semmi meglepőt, hiszen ki ne érezné?

Egyszerűen kínos volt számomra az egész. Kínos volt, ahogy kinéztem, mindig bocsánatot kértem, amikor egy-egy jelenetnél megérkeztem a díszletbe. Azt éreztem, hogy nagyon nehéz, hogy ne legyen az egész öncélú. Aztán elkezded magadat kérdezgetni, miért is csinálod ezt és miért öltözöl fel így

– mondta, majd hozzátette, nem az volt a célja, hogy tökéletes hitelességgel adja vissza Hitlert és nem is volt kedve jobban utánamenni a témának, mivel akit alakított, „nem érdemelte meg”.

Karafiáth: Bűn Hitlert cukivá tenni
Jó-e nekünk, ha egy diktátor szupersztárrá válik?

Kiemelt kép: Youtube / FoxSearchlight

Ajánlott videó

Olvasói sztorik