Kultúra

Döbrösi Laura: A szüleim előtt egy biztosabb jövőkép lebegett

Döbrösi Laura, Istenes Bence és Marsalkó Dávid volt a vendége a Brain Bar Career Night rendezvényének, ahol arról beszélgettek, mi motiválja őket minden nap, mit gondolnak az Y és Z generáció előtt álló jövőbeli kihívásokról és hogy érezték-e már azt, hogy feladva jelenlegi karrierjüket valami teljesen másba vágnának bele.

A szüleim generációjának talán kevesebb lehetősége volt munkavállalás területén, viszont egy sokkal biztosabb jövőkép lebegett előttük. A mai fiatalok számára sokkal bizonytalanabb az, hogy milyen világban élünk majd 15 év múlva. Engem ez folyamatos önfejlesztésre ösztönöz. A színész szakma megterhelő tud lenni, így hazudnék, ha azt mondanám, nem érzek kisebb kiégéseket. Éppen ezért feldob, ha néha mással is foglalkozom, amiből más típusú energiát, erőt nyerek. Ilyen például a zene, a fesztiválszervezés, a jóga vagy a környezettudatos életmód iránti aktivizmusom

– mondta el Döbrösi Laura.

Istenes Bence szerint a kreativitás és az önálló gondolatok kifejezése a legfontosabb szakmájában.

Fontos, hogy mindenki megtalálja, hogy mi az erőssége. A kisfiaimat sem szeretném majd befolyásolni abban, hogy mit csináljanak, úgy érzem, szülőként az a fontos, hogy megteremtsük a feltételeket ahhoz, hogy minél több területen kipróbálhassák magukat

– mondta.

Marsalkó Dávid, a Halott Pénz frontembere szerint folyamatosan innovatívnak lenni és kitalálni valami olyat, amit eddig még senki, ami viszont nagyon nehéz terep.

Szerintem a társadalom nagy része inkább követő, mint vezető attitűddel rendelkezik

– mondta, majd hozzátette, szerinte a zenei világ egy igazi útvesztő is lehet, ezért ezen a területen a folyamatos önképzést látja a legfontosabb feladatnak.

Kiemelt kép: Fülöp Dániel / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik