Kultúra

Remake készül A szökevényből

Újraforgatják a Harrison Ford főszereplésével készült A szökevény című, 1993-as thrillert, melyet Albert Hughes (Éli könyve, Halott pénz, Alfa) rendez a Warner Bros. filmstúdiónál. A The Hollywood Reporter értesülése szerint a remake forgatókönyvét Brian Tucker írta. Tucker jegyzi a Megtört város szkriptjét is, melynek rendezője Albert Hughes testvére, Allen Hughes volt.

Az eredeti történet főhőse a Harrison Ford által alakított orvos, Richard Kimble, akit felesége meggyilkolásával vádolnak, perbe fogják és elítélik, de megszökik. Miközben országos hajtóvadászatot indítanak ellene, megpróbálja bizonyítani ártatlanságát és elkapni felesége gyilkosát.

Az Andrew Davis rendezte filmet hét Oscar-díjra jelölték, köztük a legjobb film díjára, a Kimble utáni hajszát vezető FBI-ügynököt játszó Tommy Lee Jones pedig meg is kapta a legjobb férfi mellékszereplőnek járó Oscar-díjat.

Mindeközben jövőre kezdik játszani A szökevény alapján, Boyd Holbrook és Kiefer Sutherland főszereplésével készülő tévésorozatot, mely a 2020 áprilisában induló mobil streamingszolgáltatón, a Quibyn lesz látható.

(MTI)

Kiemelt kép: WARNER BROS / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik