Kultúra

Orbán Viktor is gratulált az Örök tél sikereihez

Hétfő este New Yorkban a nemzetközi Emmy-gálán nyerte el Gera Marina a legjobb színésznőnek járó díjat. A film stábjának és a színésznőnek Orbán Viktor miniszterelnök is gratulált.

Az Örök tél mellett Bergendy Péter tévéfilmjét a Trezort is jelölték, végül pedig Gera Marinának sikerült hazahoznia a szobrot. Az eseményre többek között Káel Csaba filmügyi kormánybiztos is kiutazott, és a mindkét produkció forgatókönyvét jegyző Köbli Norbert mesélt is a 24.hu-nak a hétfői díjátadóról.

A Trezor díjat nem nyert, de egyedüli európai jelöltként elmondható, hogy az év legjobb európai tévéfilmje volt az akadémiai tagok szerint, míg Marina óriási üdvrivalgás közepette nyerte el a legjobb színésznő díjat az indiai, a brit és a brazil lány elől. Nagyon szerették itt az Örök telet, ez érezhető volt, rengetegen gratuláltak, jó volt magyarnak lenni. Nagyon büszke vagyok a filmre, Szász Attila rendezőre, valamennyi színészre és stábtagra. Az Örök tél sikere az egész ország sikere. Annyi versengő téma közt rá tudtuk irányítani a világ figyelmét a magyar történelemre, a magyar emberekre. Erre vagyok a legbüszkébb.

Kiemelt kép: Szupermodern Stúdió

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik