Kultúra

Tömegverekedés tört ki a bandaháborúról szóló film után, a mozik nem vetítik többé

Kaoitikus állapotok alakultak ki egy birminghami plázamoziban a Blue Story című film vetítése után, a tömegverekedésben machetével felfegyverkezett tinédzserek is részt vettek. A rendőrök hat fiatalt, köztük egy 13 és egy 14 éves fiút, tartóztattak le, több rendőr is sérülést szenvedett, és a megvadult fiatalokkal szemben sokkolót is be kellett venniük, hogy kontrollálni tudják az eseményeket. A Jégvarázs 2-ről és más filmekről érkező közönség közben sikítva menekült a helyszínről. A Blue Story két barátról szól, akik belesodródnak a bűnözésbe, és egy véres londoni bandaháború két oldalán kötnek ki.

A balhé óta két nagy brit mozihálózat, a Vue és a Showcase is bejelentette, hogy nem vetíti többé a filmet, amivel 120 vászontól esett el hirtelen a Blue Story. A fim rendezője, Andrew Onwubolu azt nyilatkozta, hogy a története a szeretetről, nem pedig az erőszakról szól, és remélte, hogy az elkövetőket, nem pedig a filmet fogják hibáztatni a sajnálatos események miatt.

Rettenetesen szomorú, hogy egy maroknyi csoport mindenki számára el tudja rontani a dolgokat. Imádkozom azért, hogy mind megtanuljunk szeretetben élni, tisztelettel és elfogadással fordulva egymás felé

– írta, és a közösségi médiában többen is szóvá tették, hogy a mozihálózatok túlreagálják az esetet a film levételével a műsorról.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik