Kultúra

Zaklatási botrány: a „katonás lépés” volt az első

Több munkahelyén is zaklatta kollégáit a Katona József Színház volt munkatársa.

A Blikk szerint dagad az újabb botrány a színházi világban, mert a a budapesti Katona József Színház kitiltott munkatársa nemcsak a teátrumban lépte át az erkölcsi határokat. A keddi közleményből annyi derült ki, hogy korábban több sértett tett bejelentést, ezért a meg nem nevezett munkatárs már be sem teheti lábát a színházba.

Kirúgták a Katona József Színház munkatársát erkölcstelen viselkedése miatt
Az érintett személy keddtől kezdve nem léphet az intézmény területére.

A Katona József Színház a személyiségi jogok védelme miatt nem nevezte meg az illetőt, sem azt, hogy pontosan mit követett el, de a Blikk úgy tudja,

egy ismert művész zaklatta a kollégáit és nemcsak a Katona József Színházban, hanem más munkahelyein is akadtak hasonló problémái.

A lapnak kollégái, nevüket nem vállalva, egybehangzóan azt állították, ez egy ideje szóbeszéd tárgya volt. A Bors több, egymástól független, de névtelen forrása alapján azt írta, hogy a molesztáló egy állami díjakkal kitüntetett rendező.

Az ügyről most a színház ügyvezető igazgatója, Máté Gábor nem akart beszélni, de korábban általánosságban a metoo-botrányról lapunknak azt mondta, ez generációs kérdés is. Amit ma zaklatásnak hívnak, az a ’70-es években a szerelmek kiindulópontja volt. Az ő fogalmai szerint az a zaklatás, ha valaki erőszakoskodik a másik emberrel. Ez magyarázat lehet a teátrum keddi szűkszavú közleményére.

Máté Gábor: A tao megszüntetése a Kamra bezárását is hozhatja
A Katona igazgatója szerint sokkal jobb lenne a csalásokat kiszűrni, mint beszántani az egész támogatási rendszert.

Kiemelt kép: Katona József Színház

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik