Kultúra

A Színművészeti is vizsgálatot indított a Katona zaklatási ügyében

Neves rendezőről lehet szó, aki az egyetemen is tanít.

A Katona József Színház kedden tette közzé, hogy elbocsájtják egyik munkatársukat, miután a vezetőség tudomására jutott, hogy az illető több esetben is erkölcsi határokat átlépő módon viselkedett a színház dolgozóival. A közleményben azt írták, a sértettek írásbeli bejelentése alapján az üzemi tanács megbeszélést hívott össze, ahol a résztvevők egyhangúan elítélték a történteket és vizsgálóbizottság felállítását kérték az üggyel kapcsolatban. Információink szerint közismert rendezőről van szó, de a Katona az érintettek személyiségi jogaira hivatkozva nem nevezett meg személyeket, és mikor a konkrét névre rákérdeztünk, akkor sem volt hajlandó megerősíteni vagy cáfolni az értesülést.

A rendező viszont tudomásunk szerint nemcsak a Katona szerződéses munkatársa volt, de a Színház- és Filmművészeti Egyetem tanára is, így az egyetemtől is megkérdeztük, van-e bármilyen információja a Katonában kirobbant zaklatási botrány érintettjéről, és indítottak-e vagy terveznek-e konkrét vizsgálatot az ügyben. Az egyetem a következőt válaszolta kérdéseinkre:

A Színház- és Filmművészeti Egyetem a tegnapi napon értesült a Katona József Színház közleményéről. Megkeresésünkre a színház sem szóban, sem írásban nem adott választ arra vonatkozóan, hogy egyetemünket érintheti-e a náluk lefolytatott vizsgálat és ennek eredménye. Minden olyan cselekedetet elítélünk, amely áthágja az erkölcsi normákat. A legfontosabb számunkra az, hogy minden egyetemi polgárunk biztonságban érezze magát, és bízhasson abban, hogy esetleges sérelme nem marad következmények nélkül. Jelenleg tart a vizsgálatunk a konkrét ügyben. Igyekszünk ma sajtóközleményt kiadni a vizsgálat eredményéről és lépéseinkről. Addig kérjük a sajtó türelmét.

Kiemelt kép:MTVA/Bizományosi: Róka László 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik