Kultúra

Sisi visszatér: tévésorozat készül a császárné drámai életéről

Hatrészes sorozatot forgatnak a német filmtörténet egyik ikonikus sorozatából, az Erzsébet császárné élete ihlette Sisi-filmekből — írta meg a német T-Online.de.

A Romy Schneider főszereplésével készült trilógia darabjait 1955-ben, 1956-ban és 1957-ben mutatták be, sikerük töretlen, igazi karácsonyi klasszikussá váltak. A Story House nevű német, illetve az osztrák Satel Film producercégek hatrészes sorozatot terveznek, amely minden idők egyik legsikeresebb filmsorozatának feldolgozása, illetve folytatása lesz.

A tervek szerint a sorozat drámai hangot üt meg, bemutatva hogyan vesztette el két gyermekét az akkoriban Európa legszebb nőjeként emlegetett Erzsébet császárné, aki az udvarban elszigetelődött, magányossá vált. A tervek szerint a sorozatban a képzett, bátor, a politikában is jártas Sisit mutatja be. A forgatókönyvet író Sabine Thor-Wiedemann úgy nyilatkozott a császárnéról:

Sisi egyszerre volt érzékeny és ellenálló nő, aki megelőzte korát és aki olyan kérdésekkel fogallakozott, ami a mai nők számára éppen úgy releváns, mint 150 évvel ezelőtt.

Andreas Gutzeit producer ígérete szerint egy prémium minőségű tévésorozatot forgatnak, amelyben újraélesztik a Habsburg-monarchia pompáját.

Az egyelőre nem világos, hogy mely TV-csatorna vagy csatornák fizetnek a sorozat jogaiért. 2009-ben a német ZDF 11 millió euróért rendelt kétrészes tévéfilmet az osztrák-magyar királyné életétől Cristiana Capotondi főszereplésével. A mostani sorozat főszereplőjéről nincs hír.

Kiemelt kép: COLLECTION CHRISTOPHEL, Erma Film, AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik