Kultúra

Medveczky Ilona nem tér vissza a színpadra

Legutóbb akkor írtunk Medveczky Ilonáról, mikor kiderült, hogy egy otthoni baleset után öt órán át műtötték a kezét. A Borsnak elárulta, hogy valószínűleg újabb műtét vár rá, és komoly fájdalmai vannak. Fém van a csuklójában, és egy tizenöt centis csavar a vállában, úgyhogy alig tudja felemelni a kezét.

Medveczkyt az egykori Moulin Rouge színpadán, a Kálmán Imre Teátrumban ünnepelték vendégként, de ennél többet már nem vállalna, nem láthatjuk fellépni.

Rettenetesen hiányzik a színpad, hiányzik az az energia, de már nem térek vissza. Fizikálisan két-három hét alatt hoztam magam anno a televíziónak pár évvel ezelőtt, pedig komoly térdproblémáim voltak

– és hozzátette a lapnak, hogy nagyon furcsa érzés fogta el, hiszen 55 évvel ezelőtt itt debütált: „Borzasztó az én számból hallani, de igaz. A revü a háború után velem született” – mondta a művésznő.

Több mint ötven évvel ezelőtt azonban teljesen mást vártak el a nézők, és Medveczky Ilona azt sem tudja, ma is ugyanezt a pályát választaná-e.

Elképesztő, szinte már fizikailag lehetetlen produkciók várják a nézőket. Ezt látva, nem is tudom, hogy szeretnék-e ebben a korban élni, pályakezdő lenni, mert olyan nagy a kihívás, nem bírnám a tempót.

Kiemelt kép: Bielik István /24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik