Kultúra

Catherine Deneuve-nek enyhe szélütése volt

Mini stroke-on esett át Catherine Deneuve, írja az MTI. A 76 éves francia színésznőt kedd éjszaka szállították kórházba Párizsban, miután rosszul lett. Deneuve családja szerda este erősítette meg a Le Parisien című napilap értesülését, miszerint a színésznő „nagyon korlátozott és így visszafordítható érkatasztrófa” áldozata lett. Claire Blondel, a filmsztár ügynöke az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Deneuve ischemiás érkatasztarófát szenvedett.

Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége

– mondta az ügynök, aki egyéb részletet nem közölt a színésznő állapotáról.

Súlyos állapotban került kórházba Catherine Deneuve
A színésznő egy forgatás után lett rosszul.

A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak – TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, és, amelyet a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát.

Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia színésznő De son vivant című új filmjében forgatott, decemberben pedig negyedik filmjét mutatják be idén.

Kiemelt kép: NORD-OUEST FILMS / STUDIOCANAL / / COLLECTION CHRISTOPHEL

Ajánlott videó

Olvasói sztorik