Kultúra

Dobos Attila: Elkeseredett és kiábrándult voltam

A hot! magazinnak adott interjút Dobos Attila zeneszerző-táncdalénekes, aki többek között arról mesélt, hogyan ismerkedett meg második feleségével, Mary Zsuzsival, valamint, hogy miért hagyták el az országot.

A Rottenbiller utcai stúdióban találkoztunk, ahol a Te szeress legalább című dalát vették fel. Elbűvölt a 17 éves kislány kedvessége, szépsége, varázslatos kisugárzása […] Aztán kikerültünk egymás látóköréből, és én közben buta fejjel kötöttem egy elhamarkodott házasságot. Nem illettünk össze. […] Zsuzsival jóval később találkoztunk újra, amikor kiderült, hogy már régen Budapesten él

– mondta.

Mary Zsuzsival sok közös sikerük volt, végül a pár mégis disszidált, miután eltiltották fogorvosi szakmája gyakorlásától, mondván, döntse végre el, hogy forgorvos akar-e lenni vagy zeneszerző.

A borzalmas elsőfokú ítélet anyagilag teljesen megsemmisített, földönfutó lettem. Ekkor született meg bennem a gondolat, hogy el akarok menni ebből az országból, ahol érvénytelenítették a diplomámat és a dalaim szerzői jogainak felét odaítélték a feleségemnek. Elkeseredett és kiábrándult voltam. Aztán egy szomorú augusztusi napon beültünk Zsuzsival az autóba, és elindultunk a határ felé. Könnyek között léptük át a határt. Nem sejtettük, hogy ahamarosan a házasságunk is véget ér.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik