Kultúra

Lena Dunham a drogfüggőségéről: azt hittem, vége az életemek

Azt megszokhattuk, hogy a Csajokkal befutott Lena Dunham sosem finomkodott, ha a testéről van szó. Bármit bármikor bevállalt, hogy mindenkiben nyomatékosítsa, mennyire rendben van a tévében egy átlagos test látványa. Akár pucéran. Most viszont egy Los Angeles-i eseményen drogfüggőségéről beszélt. Nem partidrogokhoz nyúlt, hanem az Amerikában komoly gondot okozó vényköteles gyógyszer-függőségéről.

Azt hittem, a drogosok lecsúszott bolondok, akik az utcán bolyonganak, cracket követelnek ártatlan gyerekektől, és nyilvános parkban mutogatják a sebeiket. Én meg sikeres voltam, egy vállalható sztár, aki a vörös szőnyegen bolyongott, a figyelmet követelte meg, és a mellét mutogatta a tévében.

– emelte ki az Indiewire.

A kábszitól féltjük a gyereket, miközben az orvos ugyanolyan kemény cuccot ír fel
Ami amerikai, az egy idő után hozzánk is elszivárog, ezt kár tagadni, legyen az divattrend, vagy éppen a következő drogkrízis. Hogy mi várható, erről mesél a Netflix vadiúj, nagyon okos, nagyon fontos dokuja.

Aztán nagyot koppant, mikor kiszállt a rehabnál, úgy érezte, itt vége az életének. „Látszólag egy éjszaka leforgása alatt mindent elvesztettem, ami kedves volt számomra: a kapcsolataimat és a testemet, a karrierem meg éppen darabokra hullott. Még megrögzött magamutogatóként is félelemben éltem, nehogy valaki rájöjjön. Vajon az emberek akarnak majd még velem dolgozni, megcsókolni, lógni velem? És vajon ezután minden tettemet egy függő mércéjével nézik?”

Lena Dunham legyőzte a depresszióját, és tizennyolc hónapja tiszta. Újra dolgozni kezdett, és a produkciós cége szerződést kötött az HBO-val, hogy egy pénzügyi drámasorozatot forgasson. A pilotot Dunham rendezte.

Kiemelt kép: Gilbert Carrasquillo/GC Images

Ajánlott videó

Olvasói sztorik