Kultúra

Megvan, mit láthatunk legközelebb a Csernobil alkotójától

Craig Mazin nevét egyszer és mindenkorra megjegyeztük a Csernobillal, akkora sikert aratott az HBO minisorozata. Többek között a Variety most megírta, hogy mi lesz Mazin projektje: a Disney feléleszti A Karib-tenger kalózai franchise-t, ami már Johnny Depp nélkül kénytelen boldogulni.

Se szex, se vér, de a Csernobil a világ kedvenc sorozata
Még el se ültek a Trónok harca zárása körüli hullámok, az HBO már megint újra a csúcson.

A Csernobil írója és producere Ted Elliottal közösen fejleszti majd a sztorit, aki igazi veteránnak számít A Karib-tenger kalózainál. Korábban egyébként a Disney a Deadpool íróira, Rhett Reese-re, illetve Paul Wernickre bízta a kalózos történetet, de ők már nincsenek a csapatban. Mazinnek pedig bár a Csernobil szólt a legnagyobbat, ő írta a Másnaposok második részét és a Horrorra akadva harmadik-negyedik részét.

Az eddigi öt film Johnny Deppel világszerte kicsivel több mint négy és fél milliárd dollárt (~1331 milliárd forint) hozott a jegypénztáraknál, megsokszorozva az eredeti költségvetést. A legsikeresebb rész a második, A Karib-tenger kalózai 2. – Holtak kincse volt: 225 millió dollárból (~66 milliárd forint) készült, és az összes piacot beleértve valamivel több mint egymilliárd dollárt (~296 milliárd forint) termelt.

Kiemelt kép: Walt Disney Pictures / Jerry Bruckheimer films / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik