Kultúra

Szőke Zoltán péntek este látható utoljára a Barátok köztben

21 év után, péntek este utoljára lesz látható Berényi Miklós a Barátok köztben, aki jelenleg egy börtönben tengeti mindennapjait, és úgy tűnik, ez így is marad jó sokáig. A készítők nem írták ki végleg a karakterét, ha a sorozat egyik fő karakterét alakító Szőke Zoltán úgy döntene, mégis visszajön, addig azonban úgy oldották meg Berényi Miki távozását, hogy rokonai nem látogathatják majd a börtönben.

Szőke Zoltán azt szerette volna, ha Berényi Miklós megjavul, és a jövőben jobban hasonlít hozzá a karakter, de erre a produkció nem volt nyitott. Ám meghagytak egy kis mozgásteret, Berényi Mikós ugyanis nem hal meg. Hiszen kiindulva az eddig történetekből, vele bármi történik, legyen az robbantás, lövés vagy rákos megbetegedés, azt túléli. Így legalább nyitva marad egy kiskapu, ha a produkció vissza akarja hozni

– mondta el a Blikknek a Barátok közt egyik stábtagja.

A sorozat készítői egy ideje elkezdtek új, izgalmas karaktereket behozni és felépíteni a sorozatban, például Volosinovszki György Szántó Áronját, Bátyai Éva Harmat Szonjáját és Pesák Ádám Harmath Gergőjét, de hosszú évek után visszatért az örök rivális, az Ábrahám Edit által megformált Berényi Claudia is.

Májusban derült ki, hogy Szőke Zoltán távozik a Barátok köztből. A színész azzal indokolta döntését, hogy Berényi Miklós hidegfejű, számító, erőszakos karaktere nem összeegyeztethető a valódi, vallásos énjével. Bármennyire is szerette volna, hogy karaktere megjavuljon, a sorozat készítői ezt nem tudták megoldani.

Megvolt Szőke Zoltán utolsó forgatási napja a Barátok köztben
A nézők még októberig láthatják a sorozatban.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik