Kultúra

Magyar művész alkotása nyert Berlinben

Fat Heat, azaz Kirsch Ádám nyerte az idén a világ egyik leglátványosabb és legnépszerűbb fényfesztiválján, a berlini Festival of Lights nemzetközi közönségszavazását. Az október 11. és 20. között rendezett fesztivál fődíjára 14 ország művészei pályáztak. A Festival of Lights idei témája a berlini fal lebontásának 30. évfordulója alkalmából „A Szabadság Fényei” volt.

Tizennégy ország művészei pályáztak, képeiket 10 napon át vetítették ki egy berlini szálloda, a Hotel de Rome homlokzatára. A szombaton véget ért internetes szavazáson toronymagasan nyert a magyar pályázó, Fat Heat alkotása, megelőzve a második helyezett brit és a harmadik helyen végzett svéd alkotót.

Kép: Avantgarde Public Relations Kft.

Kirsch Ádám 1998-ban kezdett el utcaművészettel foglalkozni, a legismertebb magyar falfestők egyike, világszerte hívják különböző fesztiválokra nagyméretű falakat megfesteni. A fényfesztiválra is egy különleges, fekvő emberalakot ábrázoló művel pályázott.

Emberként a legjobb önmagunkra kell törekednünk. Annak az elfogadása, hogy a természet részei vagyunk, valaminek, ami sokkal nagyobb nálunk, nagyon fontos része ez ennek a folyamatnak. Ennek az egyszerű igazságnak a felismerése képessé tesz bennünket arra, hogy többek legyünk és több energiát szabadítsunk fel. Ezért választottam az emberi alakzatot ezzel a burjánzó virágkompozícióval kombinálva

– fogalmazott a művész.

A szavazás helyezettjei és az alkotásaik itt tekinthetők meg még egyszer.

Kiemelt kép: Avantgarde Public Relations Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik