Kultúra

Már csak néhány napig látható a World Press Photo kiállítás

Már csak néhány napig látható a World Press Photo a Magyar Nemzeti Múzeumban. A nagy érdeklődésre való tekintettel a kiállítás október 21-én is várja a látogatókat, az utolsó nyitvatartási napon, október 23-án pedig este 20 óráig lehet megtekinteni a tárlatot.

Az eseményt idén két kísérő kiállítás egészíti ki: a Digital Storytelling verseny díjazottjai mellett a nemzetközi karriert felmutató Borsi Flóra szürreális képeit is megtekinthetik az érdeklődők. Az évente megrendezett kiállítás fontos része a nemzetközi és a magyar kulturális életnek és 42. éve folyamatosan jelen van Budapesten.

Október 21-én, hétfőn a megszokott jegyárak érvényesek, október 23-án, szerdán a Nemzeti Múzeum kiállításai ingyenesen tekinthetők meg, a World Press Photo-ra azonban belépőt kell váltani, mivel külső, befogadott kiállításról van szó. A belépőjegyekről bővebben itt olvashat.

A World Press Photo olyan, 1955-ben alapított globális platform, amely megbízható vizuális újságírás és történetmesélés útján kapcsolja össze a sajtófotó műfaját a közönséggel. Éves pályázatuk a világ legrangosabb fotópályázatává nőtte ki magát, és sikeres világméretű kiállítási programjuk révén évente több millió embernek közvetítik a világ fontos eseményeit. Utazó kiállítása minden évben 45 ország több mint 100 városába jut el, amelyek közül tavaly a budapesti tárlat volt a második leglátogatottabb. A kiállítás olyan történeteket mutat be, amelyek megállítják az embereket, empátiára és gondolkodásra késztetik.

Kiemelt kép: Révész Tamás

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik