Kultúra

Scorsese újra nekiment a Marvel-filmeknek

Úgy tűnik, nem fél Samuel L. Jacksontól.

Martin Scorsese új gengszterfilmje novemberben érkezik a Netflixre, és az első kritikák teljesen elájultak tőle. Ám a legendás rendező nemcsak a The Irishmannel került be a hírekbe az elmúlt hetekben, hanem azzal is, hogy kijelentette: a Marvel-filmek nem valódi filmalkotások, inkább a vidámparkokra emlékeztetik őt, és hiába próbált egyet megnézni közülük, nem sikerült. Erre aztán jöttek a reakciók, nemcsak rajongók akadtak ki, de többek között a Nick Furyt alakító Samuel L. Jacksont is megszólaltatták, aki szerint ez olyan, mintha azt mondanánk, hogy Tapsi Hapsi nem vicces, és szurkálódva hozzátette, hogy azért Scorsese filmjeit sem szereti ám mindenki.

Scorsese azonban nem szeppent meg a jelek szerint, vasárnap ugyanis újra elővette a szuperhősfilmeket a londoni filmfesztiválon tartott beszélgetésen.

Ezek nem filmalkotások, valami mások. És nem kéne hagynunk, hogy megszálljanak minket. A moziknak a sarkukra kell állniuk, és több narratív filmet kellene bemutatniuk. A mozik vidámparkká váltak, ami rendben van, de nem lenne jó, ha minden egyéb kiszorulna onnan. Azoknak ez persze jó, akik élvezik ezeket a filmeket, és amúgy szakmai szempontból én is csodálom ezeket. De nem az én ízlésem, egyszerűen nem bírom megnézni őket. Ám létrehoznak egy újfajta közönséget, ami már azt hiszi, ez a mozi

Meglátjuk zajlik-e tovább a vita, a Hulkot alakító Mark Ruffalót mindenesetre vasárnap jobban izgatták a magyar önkormányzati választás eredményei.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik