Kultúra

Álvigyorgás helyett komoly elhatározások, nagy csalódások

Új nagylemezzel jelentkezett a nyolc éve működő, alternatív budapesti rockegyüttes, a Fatal Error. A zenekar utóbbi egy-másfél év dalait tartalmazó, harmadik lemeze, a Halandó számai nálunk hallhatók először.

A Fatal Errort Balázs Mihály és Balázs Miklós alapította 2011-ben, első, Bérlet az életre című nagylemezük 2015-ben jelent meg, melyben keveredtek az alterrockos, popos és metálos elemek. Azóta a zenekar nagy zenei átalakuláson ment keresztül. A 2017-es Kisszobából Nagyvilág című lemez jó lenyomata a kezdeti és mostani zenei irány közötti átmenetnek.

Fiatalok drogos lejtője, hitetlenség, unalmas és robotikus hétköznapok, panasztenger a haveroktól, komoly elhatározások, nagy csalódások, és sok általános filmkocka egy átlagos ember életéből. Kezd koncepció lenni, hogy a Fatal-dalok a bajokról beszélnek, nem pedig a szélesvásznú álvigyorgásról, amit az a rohadt sok pénze okoz az embernek, mert ugye mind gazdagok vagyunk, szerelmesek és nincs semmi gond itthon velünk. Mindent megélünk mi is, talán ez tart minket a földön. Bízunk benne, hogy ezekkel a dalokkal embertársainknak tudunk segíteni, talán könnyebb átlendülni a bajokon, ha a hétköznapok pofájába tudunk ordítani

– mondta el Rimóczi Zsolt, az együttes énekese.

A 2019-es év a csapat számára igen sűrű volt, a Halandón is szereplő Kulcs című dalukkal megjárták a DAL 2019 színpadát, ahol a döntőig jutottak. A tavaszi klubszezon és a nyári fesztiválszezon alatt a zenekar stúdióba vonult, és rögzítette az új anyagot, amiről az album címadó dalát már ki is hozták előfutárként.

A Fatal Error lemezbemutató koncertjét november 15-én az Instantban tartja.

Kiemelt kép:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik