Kultúra

Életem szerelme (x)

Az egyetlen és utánozhatatlan

TINA TURNER életrajzi kötete

Ki ne hallotta volna 1993 egyik legnagyobb világslágerét, az All For Love című számot? Pontosan húsz évvel később, 2013. július 21-én a szerző, Bryan Adams ezt a dalt adta elő egy szál gitárral a kezében, miközben Tina Turner és Erwin Bach az oltár elé vonultak, hogy szerelmüket és a 27 együtt töltött évet házassággal pecsételjék meg.

Küzdelmes évek vezettek odáig, hogy ez a tehetséges, fantasztikus hanggal megáldott nő megtalálja a maga útját. Tina Turner karrierjéről és magánéletéről egyaránt beszámol ebben a megdöbbentően őszinte önéletrajzban.

Mindent megtudhatunk róla a gyerekkorától kezdve az Ike Turner mellett elért hírnéven át az 1980-as évekbeli, egyedülálló szólókarrierjéig, és még tovább: Tina őszintén mesél a megpróbáltatásairól, a győzelmeiről és az anyaságról. Elmeséli, hogyan dolgozott együtt a zenei élet olyan kiválóságaival, mint Mick Jagger, Keith Richards, David Bowie és Beyoncé. És természetesen ír arról a váratlan találkozásról is, amikor 1986-ban megismerte élete szerelmét, akivel végül huszonhét évvel később kötött házasságot. Ahogy Tina mondja:

„Van, hogy akkor ismerjük csak meg az igazi boldogságot, amikor már képesek vagyunk értékelni is.”

Az utóbbi években egy sor egészségügyi problémával és családi tragédiával nézett szembe, aminek hatására most visszatekint a múltra: láthatjuk, hogyan sikerült átvészelnie méltósággal és céltudatossággal a legsötétebb órákat is.

A kötet egy olyan nő inspiráló története, aki minden akadállyal szembe mert nézni.

„Sok veszélyes dolgot tettem, és sok veszélyes dolgot tettek velem mások, de az utolsó percben egy hang mindig jelzett, hogy ideje menekülőre fogni. Bármi is történt velem, mindig megúsztam. Minden alkalommal úgy döntöttem, hogy életben akarok maradni. Mert biztosan nem véletlenül vagyok itt. Talán épp azért, hogy megosszam veletek a történetemet.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik