Kultúra

Posztpunk és japán noise rock költözik a hétvégén a Dürerbe

Már harmadik éve, hogy a New Beat a Middlemist Red zenekara közösen megrendezi a Vanishing Point fesztivált a Dürer Kertben. Az egynapos rendezvény szombatonra esik, és a magyar fellépők mellett lesz Iceage-, Bo Ningen– és Cousin Kula-koncert is.

A dán posztpunk zenekar, az Iceage először 2013-ben lépett fel Budapesten – ráadásul pont a Dürer Kertben –, és tavaly a Bánkitóig is eljutottak.

A Bo Ningent, az egyik szervező és a Middlemist Red dobosa, Ürögdi Ábel így ajánlotta: „Ők a noise-rock felől közelítik meg a pszichedéliát, ráadásul japán nyelven, ami megint csak ad egy nagyon különleges ízt a
zenéjüknek. Érdekesség, hogy még sosem játszottak Budapesten, ezért biztosak vagyunk,
hogy nem egy átlagos koncertet adnak majd.”

„Tavaly Paul Cherry koncertje elég jó visszhangot kapott, úgyhogy szerencsés helyzet, hogy idén már az angol Cousin Kula fogja hozni a lágyabb psych-pop számokat, míg a többi külföldi zenekar a keményebb vonalat képviseli majd. Lehet számítani kapós groove-okra és fülbemászó szintitémákra” – írta Ürögdi Ábel a Cousin Kuláról az esemény közleményében.

A magyarok közül többek között fellép a Qualitons, a Middlemist Red, a Run Over Dogs, a Deep Glaze, a Carson Coma és a Gustave Tiger is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik