Kultúra

Helena Bonham Carter megidézte a karaktere szellemét, hogy eljátszhassa Margit hercegnőt

November 17-én kezdődik a netflixes The Crown harmadik évada, és a bemutató kapcsán derült ki, hogy a stábhoz csatlakozó Helena Bonham Carter egy médium segítségével megidézte II. Erzsébet húgát, Margit hercegnőt, hogy az áldását kérje a szerepre – írja a Guardian. Megkérdezte, hogy nem bánja-e, ha ő játssza a Margitot, aki elvileg azt mondta, hogy felőle rendben van a dolog, és Helena Bonham Carter szerinte jobb választás, mint a másik színésznő. Hogy ki a másik, azt nem árulta el. A színésznő ekkor megbizonyosodott arról, hogy a hercegnő tényleg velük van, mert ez a megjegyzés nagyon passzolt hozzá. Margit ezen kívül Bonham Carter elmondása alapján ellátta pár jó tanáccsal.

Azt mondta, »fejlődnöd kell, és legyél ápoltabb, illetve takarosabb«. Aztán, hogy »cigizz rendesen. Nagyon jellegzetes módon dohányoztam. Ne feledd – és ez egy fontos megjegyzés –, hogy a cigaretta szipka legalább annyira volt egy kifejezési mód, mint egy eszköz a dohányzásra«

– mondta a színésznő.

Helena Bonham Carter nagyon alaposan tanulmányozta Margit hercegnő életét, szerinte sokan félreértették. Sokan azt hitték, hogy durva és kemény nő, de egyáltalán nem volt így. Bonham Carter úgy fogalmazott, hogy a királyi család tagja nagyon is sebezhető volt, csak a támadás a védekezés egy klasszikus formája.

A sorozatban Olivia Colman alakítja II. Erzsébet királynőt, Tobias Menzies, Josh O’Connor szintén csatlakozik az évadhoz, és Gillian Anderson játssza Margaret Tatchert.

Kiemelt kép: Sophie Mutevelian / Netflix

Ajánlott videó

Olvasói sztorik