Kultúra

Rékasi Károly: Időnként összecsúszom és nagyon vacakul vagyok

Hosszú interjúban mesélt Rékasi Károly a SorozatWikinek elmúlt időszakáról, 2015-ös balesetéről, a gyógyulásról és a Barátok köztbe való visszatérésről. A színész a kezdetek óta az egyik főszereplője az RTL Klub napi sorozatának, büszke arra, hogy egy egész személyiséget fel tudott építeni sorozatbeli karakterének, Bartha Zsoltnak.

Az a dolgom, hogy az maradjon meg az emberekben, hogy Bartha Zsolt olyan, mintha élne

– mondja.

Ez sikerült, hiszen Rékasi 2015-ös motorbalesete után nemcsak a család és a barátok aggódtak a színészért, hanem számos rajongótól is kapott együtt érző és támogató üzenetet.

Brutális élmény szembesülni azzal, hogy hány embernek vagy ott az életében. És ott vagyok, mert leírták.

A színész fél évvel balesete után tért vissza a sorozatba, de ez lelkileg nagyon érzékeny időszak volt a számára, a sorozat producerei ugyanis még a kórházban közölték vele, hogyha nem tér vissza hamar, nem térhet vissza a sorozatba.

Még a Honvéd kórházban megjelent Rozgonyi Ádám, a sorozat akkori kreatív producere és ügyvezető producere, Radnai György. Piszkosul örültem annak, hogy milyen nagyszerű dolog az, hogy eljönnek hozzám látogatni. Beszélgettünk és egyszer csak azt mondta az ügyvezető producer, hogy ők azért jöttek, hogy elmondják nekem, hogy amennyiben egy rövid időintervallumon belül vissza tudsz állni forgatni, akkor van utad vissza a sorozatba. Ha nem, akkor le kell váltsunk

– mesélte Rékasi, aki, bár visszatért forgatni, nem sokkal később újra rosszabbra fordult az állapota, majd másfél évig megint nem dolgozott.

Időnként összecsúszom és nagyon vacakul vagyok. Nem szégyellem, volt olyan, hogy megálltam, mert összeomlottam. Sírtam, aztán folytattuk tovább. Nem az a dolgunk, hogy sajnáljuk magunkat. Hiszek abban, hogy ha a saját nyűgömmel törődöm, akkor az a történelem. A történelembe pedig nem tudsz belenyúlni, mert az már megtörtént, és mögötted van. Ha pedig hátrafelé figyelsz, akkor pont arra nem látsz, amerre tartasz

– mondja Rékasi, aki jelenleg hosszú távon tervez a sorozattal, közben pedig indul az önkormányzati választáson, a XXIII. kerületében önkormányzati képviselője szeretne lenni.

Rékasi Károly elindul az önkormányzati választáson
A színész az 5. választókörzetben méreti meg magát.

Kiemelt kép: RTL Klub

Ajánlott videó

Olvasói sztorik