Kultúra

Végre: Budapesten koncertezik a System of a Down

Azért egy kicsit még várni kell, de végre-végre eljönnek hozzánk.

Metálvillákat elő, pogóra bemelegíteni: Budapesten ad koncertet a System of a Down. Azért még bőven van idő felkészülni: a koncert 2020. június 17-én lesz a Budapest Arénában, de ezzel együtt is óriási hír, hogy története során először Magyarországon is fellép Serj Tankian fergeteges zenekara.

Az 1994-ben alakult SOAD nem különösebben termékeny zenekar, mindössze 5 stúdióalbumjuk van, ám azokon annyi slágert jegyeznek, amennyit ebben a műfajban csak lehet. Nem mintha olyan könnyen műfaji kategóriába lehetne sorolni a bandát, maradjunk annyiban, hogy nem a nebántsvirágok zenéje az, amit játszanak. Álljon itt például legsikeresebb – úgymint legtöbb díjjal elismert – daluk példaként.

A System of a Down lemezei közül három is rögtön az első helyen kezdett az amerikai Billboard albumlistán, a zenekart eddig 4 Grammy-díjra jelölték, és több mint 40 millió lemezt adott el világszerte. És most a System Of A Down végre Budapesten is fellép, első önálló magyarországi koncertjük előzenekara a brazil Ego Kill Talent lesz.

A budapesti koncertre jegyek, valamint limitált számban VIP csomagok október 4-én 10 órától kaphatók a LiveNation és a Funcode weboldalán, a regisztrált Live Nation tagoknak viszont már október 3-án 10 órától elővásárlási lehetőségük lesz.

Kiemelt kép: LiveNation

Ajánlott videó

Olvasói sztorik