Kultúra

Távozik? Felmondott a Filmalap vezére

Nyolc és fél év után mondott fel, pedig szerette a munkáját.

Az állami hírügynökség a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. közleményére hivatkozva csütörtökön jelentette, hogy távozik a Magyar Nemzeti Filmalap vezérigazgatója, a Filmszakmai Döntőbizottság elnöke. A Népszava szúrta ki, hogy a „távozás” valójában felmondást jelent.

Havas Ágnes nyolc és fél után mondott fel – írta szintén az MNV-re hivatkozva honlapján a Magyar Nemzeti Filmalap. A vezérigazgató az elmúlt évekről úgy vélekedett, hogy a magyar film ismét tekintélyt vívott ki magának idehaza és a világban.

A filmipar megerősödött,

Magyarország a világ egyik legvonzóbb helye lett a külföldi filmek számára, sok ezer magyar szakembernek biztosítva kiszámítható, folyamatos munkát.

A döntés lehetséges hátteréről a Népszava azt írja, hogy több kormányközeli médium dolgozott tavaly nyár óta a néhai Andy Vajna és Havas Ágnes lejáratásán. Havas Ágnesnek először azt mondták, nem lesz új filmügyi kormánybiztos, majd augusztus végén a Müpa vezérigazgatóját, Káel Csabát mégis kinevezték.

Havas Ágnes tavaly, térségünkből egyedül, szerepelt a Variety magazin listáján, ami a szórakoztatóipar 50 legbefolyásosabb nőjét sorolta fel.

Salma Hayekkel és Nicole Kidmannel került egy lapra Havas Ágnes
Bekerült a szórakoztatóipar legbefolyásosabb női személyiségei közé.

Kiemelt kép: Mónus Márton / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik