Kultúra

Így fiatalodik vissza Robert De Niro és Al Pacino

A Netflix november végén mutatja be az év egyik legjobban várt filmjét, a The Irishmant. Az egy dolog, hogy Martin Scorsese újra gengszterfilmet rendez, de ami igazán ütőssé teszi a filmet, hogy Robert De Niro, Al Pacino, Joe Pesci és Harvey Keitel is szerepel majd benne. A film egy profi bérgyilkos, Frank Sheeran (De Niro) igaz történetét dolgozza fel, aki öregkorából emlékszik vissza a háborús évekre és a maffiának végzett régebbi melóira, mindenek előtt arra, mi köze volt a nagyhatalmú szakszervezeti vezető, Jimmy Hoffa 1975-ös eltűnéséhez (Al Pacino), aki amúgy közeli barátja volt. A friss előzetes alapján Scorsese ismét csúcsformában van, mind a hangulat, a feszültség és a humor tekintetében.

Az azért még ezután is kérdés, hogy a filmben használt digitális fiatalítás mennyire vágja majd haza az élményt. A harminc éves De Niro arca még mindig egy kicsit olyannak tűnik, mint egy számítógépes játékban. A technikáról és nehézségeiről ebben a cikkünkben olvashat bővebben:

Talán hagynunk kéne Robert De Nirót nyugodtan megöregedni
Újra egy filmben De Niro és Al Pacino, a The Irishmanben mégis a technológia a főszereplő. Vagy hatalmas katarzist, vagy óriási bukást hoz Scorsese gengszterfilmje, amelyben digitálisan fiatalítják meg a színészeket.

A film Twitter-oldalára egy szemléletes kis gyűjtemény is megjelent a különböző életkorúra renderelt főhősről, eméleztetve, hogy „sok minden belefér egy életútba”:

 

Kiemelt kép: Netflix

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik