Kultúra

Gallai Péter önsorsrontó életet élt

Úgy terveztem, hogy hetvenéves koromig fogok élni. Talán addig bírom. Aztán jönne a kiszolgáltatott öregkor, de arra én már nem leszek kíváncsi…

– így nyilatkozott egy nem sokkal a szeptember 16-i halála előtt készült interjúban Gallai Péter, a Piramis és a Bikini volt billentyűse.

Telefonon hívtak, amikor Péter kórházba került. Megijedtem, hisz folyamatosan aggódtunk miatta évtizedek óta. Mindent elkövettünk, hogy legyőzze démonait, és kilábaljon az alkoholfüggőségéből. A 2006-os nagy sportcsarnokbeli, utolsó Piramis-koncert előtt szinte erőszakkal vittük be az elvonóra, hogy a közönség újra a régi Gallai Pétert láthassa a színpadon.

– mondta el a Story magazinnak Köves Miklós, a Piramis dobosa, aki szerint több, ehhez hasonló eset is előfordult.

Meghalt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini zenésze
A billentyűs-zeneszerző 66 éves volt.

A Piramisból kilépő énekes, Révész Sándor helyét átvevő Nyemcsók Jánost megrázta Gallai halála, akit nagyon közel érzett magához.

Megtiszteltetés volt számomra, hogy együtt léphettem vele színpadra ebben a legendás zenekarban. Soha nem felejtem el az utolsó közös koncertünket, Füleken szerepeltünk, és nagyon rosszul érezte magát. Panaszkodott, és mi aggódtunk érte. Az a buli még lement, de a következőn már nem volt velünk. Azóta nélküle turnézunk

– mondta a lapnak.

Kép: Story magazin

Ajánlott videó

Olvasói sztorik