Kultúra

Rekordnézőszámmal zár a Budapest Park

Utolsó hétvégéjéhez érkezik a Budapest Park, melyet a Kapuzárási Piknik nevű, három estén át tartó minifesztivállal zár szeptember 26. és 29. között. Az évadban először (és utoljára) áll a Park színpadára a 30Y és a Margaret Island is, a zárónapon pedig a Brains lesz hallható, koncertjüket pedig a Necc Party követi.

A Planet 8 fantázianevet viselő nyolcadik évad ismét felülmúlta az előző évet. Idén több koncertnappal – köztük egy ötnapos, külföldi világsztárokat felvonultató minifesztivállal – várta a nézőket a Budapest Park. A 88 nyitvatartási napon az összes nézőszám várhatóan meghaladja a 600.000 főt. A helyszínen idén több mint 150 magyar zenekar állt színpadra, de mellettük olyan világsztárok is megfordultak, mint Iggy Pop, a Sum 41, Zaz vagy a Thirty Seconds To Mars.

Nem csak programjában fejlődött a szórakozóhely, hanem egyre színesebb eseményeknek adott otthont. Beköltözött a Ludwig Kortárs Művészeti Múzeum egy egyedülálló installációval, illetve két kiállítást is bemutatott a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ.

Kiemelt kép: Nagy Márton

Ajánlott videó

Olvasói sztorik