Kultúra

Bármilyen sikeres is volt a Csernobil, nem lesz folytatás

A Deadline az Emmy díjátadóján kérdezte Craig Mazint, a Csernobil alkotóját, hogy meggondolta-e magát egy második évaddal kapcsolatban. Az HBO sorozata egy kerek történetet mondott el öt részben a csernobili atomkatasztrófáról, és a siker sem változtatta meg a készítők terveit, hogy folytassák a produkciót. Pedig nem is olyan rég láttunk olyat például a Hatalmas kis hazugságoknál, hogy egy minisorozatnak indult lezárt sztori mégis kapott második évadot.

Nem csinálunk ilyesmit. Elmondtunk egy történetet, méghozzá rohadt jól csináltuk, úgyhogy itt az idő más helyszínekben és pillanatokban gondolkodni. Legyen az akár fikció vagy igaz sztori, de kapcsolódjon ahhoz, kik vagyunk ma, és mivel nézünk szembe

– mondta Mazin a lapnak.

A csernobili borzalomból ma is van mit tanulnunk
Az HBO minisorozata mindent megtesz azért, hogy ne felejtsük el a szörnyű leckét.

A Csernobil szépen megtámogatta az HBO sikereit az Emmyn. Bár a gála legnagyobb nyertese – és meglepetése – a Trónok harca mellett az Amazon sorozata, a Fleabag volt  Phoebe Waller-Bridge-dzsel, de az 1986-os robbanás története is bezsebelt jó pár szobrot. Megkapták a legjobb minisorozatnak járó díjat, szintén a minisorozatoknál Johan Renck lett a legjobb rendező, Craig Mazin a legjobb forgatókönyvíró, Jakob Ihre pedig a legjobb operatőr a második részért.

Kiemelt kép: HBO

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik