Kultúra

Kulisszajárásokkal és afterpartyval jön az idei Színházak éjszakája

„Te mit viszel magaddal?”

Ez a mottója az idei, nyolcadik Színházak Éjszakájának, mely során 34 teátrum várja csak ezen az estén látogatható programjaira a karszalaggal rendelkező nézőket. A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én, szombaton lehet majd versenyt futni az idővel, és minél több színház eseményén begyűjteni az élményeket.

Idén 34 helyszín várja a nézőket, új belépőként csatlakozott a Nemzeti Táncszínház, és újra szerepelnek a kínálatban a Madách Színház, a Thália Színház és a Nemzeti Színház programjai. Ahogy eddig, úgy idén is részt vehetünk az elmaradhatatlan kulisszajárásokon, nyílt próbákon, sőt premiereken is, kipróbálhatjuk magunkat színészmesterség és beszédtechnika órákon, láthatunk színpadtechnikai show-t és bemutatkoznak a színházi mesterségek, lesznek koncertek, workshopok, maszkfestés, improvizációs alkalmak, sőt színházi társasjáték, piknik is és beleshetünk az ügyeleti naplókba.

A korábbi években már óriási népszerűségre tettek szert a színházi városséták. Idén a KÉK – Kortárs Építészeti Központ szervezésében eredhetnek például feltűnő, rejtett és nem létező színházak nyomába a nézők, ismerhetik meg a Pesti Broadway vagy a Víziváros színházi építészetét, és hallhatnak érdekességeket arról, miért Budapest játssza el Moszkvát, Berlint és Párizst a hollywoodi filmekben. Ha pedig véget ért az utolsó program is, afterparty-ra várják a közönséget a TRIP Hajón, többek közt a BEKVART zenekarral és a noÁr-ral.

A közel 200 program valamint a színháztörténeti séták idén is egyetlen karszalaggal látogathatók. Ezt a programban résztvevő színházak szervezési osztályán vagy jegypénztárában, illetve a www.szinhazakejszakaja.hu és www.jegy.hu oldalon lehet megváltani.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik