Kultúra

James Cameron örül, hogy a Bosszúállók lenyomta az Avatart

James Cameron nemcsak egy fontos rendező Hollywoodban, de ő a blockbusterek koronázatlan királya: először 1997-ben állított fel új bevételi rekordot a Titanic-kal, amit 2009-ben ő maga döntött meg újra az Avatar 2,789 milliárd dolláros kasszarobbantásával. Az elsőséget egészen idei évig tartotta, ám ekkor a Bosszúállók: Végjáték elvette tőle a címet, a Marvel gigamega-blockbustere minden idők legjövedelmezőbb filmjévé vált. Az világos volt, hogy ez tovább növeli a szuperhősfilmek uralmát, azt viszont nem lehetett tudni, hogy az Avatar folytatásain dolgozó Cameron mit érzett, mikor megdőlt az általa felállított rekord. Most azonban erről is beszélt a Deadline-nak egy interjúban:

Ez nagy reményt ad nekem. A Bosszúállók: Végjáték minden hatásosan bizonyítja, hogy az emberek még mindig hajlandóak elmenni a moziba. Az Avatar 2 és 3 készítése kapcsán az ijesztett meg legjobban, hogy mi van, ha a piac egyszerűen elmozdult, és az embereket már nem izgatja, hogy elmenjenek és beüljenek egy sötét terembe egy rakás idegennel megnézni egy filmet

– mondta Cameron, aki azt is hozzátette, hogy abban azért nem biztos, hogy az Avatar folytatásai is képesek lesznek-e erre a bravúrra.

Ki tudja? Próbálkozunk. Talán összejön, talán nem, de a lényeg, hogy ez még mindig lehetséges.

Erre mindenesetre még várnunk kell, mert a hírek szerint a második részt csak 2021 decemberében mutatják majd be.

Kiemelt kép: AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik