Kultúra

Demjén Ferenc nem szeretné, ha az ő nevén futna Pintér Tibor és Kero darabja

Pénteken mutatják be a Kerényi Miklós Gábor rendezésében készülő A szabadság vándorai című musicalt Pintér Tibor Nemzeti Lovas Színházában. A darabbal kapcsolatban azonban egyre több probléma merült fel mostanság. A Blikk először arról számolt be, hogy miután Kerényi egy másik darabot, a felújított Rómeó és Júliát is bemutatja a héten, így Pintérre maradtak a darab utolsó simításai.

Most éppen KERO nélkül vagyunk, pedig rengeteget tanulunk tőle mindannyian. Rám maradt a társulat, így tényleg feszült mindenki. Az elmúlt napon hajnali háromig próbáltunk, hiszen a bajai helyszín hatalmas, de a körülmények is megviselik a csapatot. Este 11 körül ugyanis leszáll a pára, amely a homokkal keveredve nem tesz jót a színészek hangjának. Ez újabb feszültségforrás bennem is

– mondta a lapnak Pintér.

A Blikk csütörtök délután viszont újabb nehézségekről írt a darab kapcsán. A szabadság vándorait az alkotók Demjén-musicalnek nevezték el, annak ellenére, hogy az egyáltalán nem az énekes életéről szól, Demjén csupán néhány dala használatához adott engedélyt. Demjén stábja állítólag már hivatalosan is felkérte Pintér Tibort és csapatát, hogy a „nem Demjén-musicalt” ne promotálják a későbbiekben az ő nevével.

Kiemelt kép: Szigetváry Zsolt / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik