Kultúra

Senki nem tudja, hogy Nicki Minaj tényleg visszavonul-e

Nicki Minaj csütörtökön jelentette be egy rövid Twitter-üzenetben, hogy visszavonul és családot alapít. Sokan azonban nem tudják eldönteni, valóban hinnünk kell-e a posztnak. A Guardian azt írja, hogy a korai visszavonulás híre a semmiből jött, ráadásul a tízszeres Grammy-jelölt Minaj elég termékeny időszakát éli, így furcsa, hogy pont most száll ki. A lap szerint nehéz eldönteni, hogy komoly a hír vagy ez az év egyik legnagyobb trollkodása.

Az biztos, hogy Minaj karrierje kezdetétől fogva kijelölt egy szigorú időkeretet.

Innentől számított 7 év múlva óvodába viszem a gyerekemet

– rappelte 2014-es All Things Go című számában.

Minaj emellett gyakran énekelt dalaiban a női rap új korszakának bevezetéséről. Arról azonban nemigen beszélt,  milyen keserédes látni azt, hogy mennyivel könnyebb azoknak, akik utána futottak be a pályán. Ahogy a többi női rapper feltörőben volt, Minaj egyre szókimondóbbá és kritikusabbá vált.

Annak ellenére, hogy kiadott négy stúdióalbumot, 20 millió kislemezt adott el, Minajnak még egyetlen Grammyt sem sikerült nyernie, legutóbb Cardi B halászta el a díjat előle Invasion of Privacy című rap albumáért.

A Grammy évek óta azzal mossa át az agyunkat, hogy az a tehetségről szól

– nyilatkozta a The Joe Budden Showban augusztusban, amiből eléggé érződött csalódottsága.

Bár simán lehet, hogy Nicki Minaj tényleg visszavonul, de ez nem zárja ki azt, hogy rukkoljon elő néhány éven belül egy új lemezzel, mint például Jay-Z. aki 2003-ban a New York Times-ban jelentette be, hogy visszavonul, majd 2006-ban új albummal jelentkezett, amit hárommal fejelt meg még a későbbiekben.

Kiemelt kép: ANGELA WEISS / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik