Kultúra

A Pál utcai fiúk után A nagy Gatsby lehet az új kedvenc a Vígszínházban

A nagy Gatsby című musical ősbemutatójával indul a 2019-2020-as évad a Vígszínházban, míg a teátrum Váci utcai játszóhelye, a Pesti Színház első premierje a Honderű lesz. F. Scott Fitzgerald A nagy Gatsby című regényének színpadi változatának zenéjét Kovács Adrián szerezte, szövegkönyvét Vecsei H. Miklós, dalszövegeit pedig Vecsei H. és ifj. Vidnyánszky Attila írta, aki egyúttal az előadás rendezője is – közölte a Vígszínház az MTI-vel.

Az alkotók a főszereplő Gatsby és Daisy szerelmén keresztül arra keresik a választ, hogy vajon valóban a körülöttünk lévő világ jelenti a valóságot, vagy csak egyetlen igaz pillanat van, amiért egész életünkben küzdenünk kell majd – olvasható a közleményben.

A nagy Gatsby bemutatóját szombaton tartják, a főbb szerepekben Wunderlich Józseffel, Waskovics Andreával, Ember Márkkal, Szilágyi Csengével és Ertl Zsomborral.

Kép: Szkárossy Zsuzsa

A Pesti Színház idei évadának első, pénteki bemutatója Spiró György Honderű című komédiája, Valló Péter rendezésében. A történet szerint három, sokat megélt öregúr barátnőjüknél, Annamarinál beszél meg találkozót. A látogatás célja azonban nem egy kellemes beszélgetés, nem is a nosztalgiázás – ahogy a háziasszony gondolja -, a régen nem látott barátok egy becsületbeli ügy végére akarnak pontot tenni. A vendégek érkezése előtt váratlanul betoppan egy fiatal végrehajtó, aki Annamari tartozása fejében foglalni készül a lakásban, bármit, ami mozdítható. A többszörös özvegy ugyanis a számláit – kivéve a telefont – meggyőződésből nem fizeti be. A végrehajtó legnagyobb meglepetésére Annamari szemrebbenés nélkül tenne eleget a végrehajtásnak, de ma rég látott barátait várja.

Az előadásban Börcsök Enikő, Kern András, Lukács Sándor, Márton András és a múlt héten Kaszás Attila-díjat nyert Orosz Ákos lesz látható.

A Vígszínház tájékoztatása szerint a társulat tagjaival szombaton a Pozsonyi Pikniken is találkozhatnak az érdeklődők, majd a teátrum nyílt napján, a szeptember 14-i Vígnapon számos programmal várják a látogatókat a Vígszínház épületében.

Kiemelt kép: Dömölky Dániel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik