Kultúra

Nagyon nem ért egyet a Monty Python két tagja a brexitet illetően

Terry Gilliam a napokban elmondta, hogy nagyon más véleményen van a brexitet illetőne, mint a másik Monty Python-tag, John Cleese. Gilliam úgy fogalmazott, hogy „halálosan depresszióssá” teszi őt Donald Trump, valamint a brexit is, míg barátja teljes mértékben támogatja Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból.

Gilliam a Radio Timesnak elmondta, hogy David Attenborough volt az egyetlen közszereplő, akiben bízhatott a jelenlegi politikai helyzetben, majd hozzátette, hogy nagyon szereti Cleese-t, de nem ért egyet a világlátásával.

Gilliam a beszélgetésben a kortárs komédia politikai korrektségét is bírálta. Ezzel valószínűleg arra az egy évvel ezelőtti ügyre is célzott, mikor Shane Allen, a BBC komédiaügyi vezetője a csatorna új programjainak bejelentésekor azt mondta, hogy olyan történeteket akarnak elmesélni, amikről eddig nem volt szó, majd a Monty Python kapcsán megjegyezte, ha most állítanánk össze egy csapatot, akkor az biztos nem hat fehér férfiből állna, hanem sokszínűbb, a modern világot tükröző társaság lenne.

Nem akarok többé fehér férfi lenni, nem akarom, hogy engem okoljanak a világ összes bajáért. Akkor fekete leszbikus vagyok, és Lorettának hívnak

– reagált Gilliam.

(Guardian)

Kiemelt kép: Anthony HARVEY / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik