Kultúra

Személyi szabadság megsértése miatt nyomoznak Oberfrank Pál ügyében

A Veszprémi Petőfi Színház egyik színésznőjének bejelentése után nyomozás indult, Oberfrank Pál, az intézmény igazgatója viszont hamis tanúzás miatt perel.

A 444 azt írja, hogy a vád szerint Oberfrank az irodából éppen távozni szándékozó színész útját elállta egy, a fellépésekkel kapcsolatos formanyomtatvány megfelelő kitöltése érdekében, mely következtében a színésznek nem volt lehetősége a helyiségből távozni. A Veszprémi Rendőrkapitányság szabadság megsértése bűntett alapos gyanúja miatt indított nyomozást.

A lap megkereste Oberfrank ügyvédjét, miután sem a színésznő, sem Oberfrank nem nyilatkozott.

Az ügy hátterében nem a személyi szabadság megsértése, hanem egy munkáltatói intézkedés húzódik. Ennek lényege, hogy az évadközi nyári szünetben a színház közalkalmazott dolgozói egyéb irányú munkavégzésükről bejelentéssel kell éljenek. Ezt egy szűk munkavállalói kör sérelmezi, ami munkaügyi feszültséghez vezetett. Az ebből kialakult vita ugyanakkor – a bejelentéssel szemben – nem sértett semmilyen jogot. Az ügyben számos tanút meghallgattak, akik az igazgatói álláspontot támasztották alá

– mondta el Oberfrank ügyvédje.

Kiemelt kép: Bodnár Boglárka / MTI

Ajánlott videó

Olvasói sztorik