Kultúra

Alföldi szerint bátornak kell lennie annak, aki vele szeretne dolgoztatni

Alföldi Róbert a Klubrádiónak adott interjút szerdán, melyben többek között arról beszélt, hogy rendezőként előfordul, hogy agresszív, ha a maximumot akarja kihozni valakiből, akkor nem ismer se istent, se embert, írja a 168 óra. Színészként azonban szereti, ha pontosan megmondják neki, hogy mit kell csinálni, mondta. A különbség szerinte abból ered, hogy a két munka során egész mást kell használnia magából az embernek.

Ahogy mondta, sokfelé hívják a világba rendezni, Koreától Equadorig, itthon viszont szűkülnek a lehetőségei, bátornak kell lennie annak, aki vele szeretne dolgoztatni. Csak olyanok hívják, akik nem foglalkoznak az esetleges következményekkel. Sok középkáder túlteljesít és ebbéli igyekezetében butaságokat csinál. Alföldi mégis úgy érzi rengeteg szeretetet kap, és ez más, mint a rajongás. Igyekszik jó emberekkel körbevenni magát, már csak azért is, mert akkor kevesebbet kell dolgozni, nyilatkozta.

Szerinte minden munkát normálisan, tisztességesen kell elvégezni, a színházigazgatást is. Ahogy fogalmazott, „az igazgató nem úgy felelős a társulatért, hogy csendben marad, hanem úgy, ha végigjátssza a politikai játszmákat is”.

Kiemelt kép: Bielik István / 24.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik